keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Bänditreenit


"Tattii....iso ekkaa! 
tatti... ekkaaa..."
säv. ja san. Poika 2v.



Musiikin voima on ihmeellinen. Se vie mennessään niin ison kuin pienenkin. 
Lasten kanssa musiikki ei missään nimessä ole välineurheilua, vaan soittimiksi kelpaavat vaikka ne legendaariset kattilat ja kauhat. Mikrofonin virkaa voi toimittaa niin ikään mikä tahansa lelu. Tärkeintä on, että ääntä ja fiilistä löytyy. 
Meiltä löytyy musiikkikärpäsen puremana jo muutamia "oikeita" soittimiakin. Olen myös itse askarrellut rytmimunia vanhoista yllätysmunista, siis niistä suklaan sisältä löytyvistä muovikääreistä, joiden sisällä lelu on. Olen tällöin laittanut riisiä tai makaronia munan sisään ja liimannut kiinni. Nämä soittimet eivät kuitenkaan sovellu kaikkein pienimmille soittajille.


"Ekkaaaa.... tatti....ekka..."
säv. ja san. Poika 2v.
 Kävimme esikoisen kanssa vauvavuoden aikana muskarissa. Muskari opetti paljon uusia lauluja, mutta viritti mieliin myös niitä vanhoja perinteisiä lastenlauluja ja -leikkejä. Kynnys alkaa laulaa ja leikkiä kotona madaltui kun laulut olivat tuoreena mielessä. Koin myös, että poika nautti puolentunnin musiikkituokioista yhtä paljon kuin äitinsäkin. Saimme muskarista myös paljon uusia ystäviä.

On hellyyttävää katsella kuinka 2-vuotias tanssii ja laulaa omalla kielellään niin antaumuksella. Yhteiset laululeikit ovat mukavia vuorovaikutustilanteita, jotka tukevat lapsen kokonaisvaltaista kehitystä. Lauluttelu tukee mm. puheen- ja kielenkehitystä. Mikä parasta, musiikki sopii kaikille vauvasta vaariin.

Heittäydy musiikin vietäväksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti